Fővédnöki köszöntő

Becso Zsolt 001Kedves Gyermekszerető Sportbarátok!

            Bevallom, nem sokat hezitáltam, mikor János barátom megkért, hogy legyek a XXVI. Gabora-gála fővédnöke. Hiszen kiket is kell, illetve lehet a Gabora-gála rendezvénnyel védeni, mire is kell védnökséget vállalni?

Nos, a válasz bő negyedszázada egyértelmű. Magának a rendezvénynek a sikeres védnökségéhez adott minden feltétel: Gabora János lelkiismeretes, körültekintő, évről-évre megújuló szervező munkája, a sportért – különösen a fociért – mindig is rajongó nógrádi emberek sokasága, jó szándékú, szociálisan érzékeny, vállalati-, vállalkozói kör, adakozó lelkületű magánszemélyek, a felkérést elfogadó labdarúgók, politikusok, közéleti emberek.

Az, hogy a gála bevételei mely célcsoportot segítik, számomra már 26 éve szinte mindegy. Ugyanis egy a biztos: Gabora János mindig megtalálja a támogatásra méltó gyermekközösséget. Ezúttal épp a bátonyterenyei óvodásokat.

Óvodásaink pedig, jövőnk letéteményesei. Kitudja, talán egykor majd pont közülük kerül ki a Real-Madrid és a magyar válogatott új Puskás Öcsije.

Szeretem a labdarúgást. Mint ahogyan Önök is. 2016-ban az Eb-re is kiutaztam, hogy a helyszínen buzdíthassam a mieinket. És egyáltalán nem lepett meg, hogy Marseille-ben is úton-útfélen nógrádi ismerősökbe botlottam.

Januárban utaznunk sem kell, hogy híres és híresen jó focistákat lássunk. Helybe jönnek a magyar labdarúgás közelmúltjának nagyjai. Aztán meg, ismerve a Real-Madrid játékos filozófiáját, hát tőlük is csak valódi sztárok érkezhetnek, hiszen a királyi csapat fehér mezét mindenkor csak kivételes képességű játékosok húzhatták magukra.

Arra buzdítok minden sportbarátot és gyermekeink egészséges fejlődése mellett elkötelezett embert, hogy támogassa rendezvényünk sikerét. Itt, a nógrádi megyeszékhelyen büszkék lehetünk arra, hogy az ország nagy klubjai mellett sokunk kedvencét a Dunaszerdahelyt, és a világ elismerten leghíresebb csapatát is vendégül látjuk. Így szerezve örömet nézőnek, szurkolónak, kedvezményezettnek egyaránt.

Köszönjük Jánosnak és segítőnek, közülük is megkülönböztetett módon a Madridban működő Zele Tóth Józsefnek, hogy nekünk, nógrádiaknak januárra is jutott egy külön ünnep.

Jó szurkolást, adományozó jókedvet mindnyájuknak!

Becsó Zsolt
Országgyűlési képviselő
Fővédnök

Főtámogatók

Programok

© 2018 Gabora Gála