Védnöki köszöntők

FeketeZsoltTisztelt Sportbarátok! Kedves Vendégeink!

Salgótarján futballtörténelméről az országszerte ismert, egykor szebb napokat látott SBTC mellett ma minden bizonnyal egy olyan rendezvénysorozat jut a labdarúgás rajongóinak az eszébe, amely immár 26. alkalommal irányítja a figyelmet Salgótarjánra, a focira, a jótékonyságra, a Gabora János nevével fémjelzett öregfiúk gálára.

Amikor csupán egy mérkőzés, a pincér-zenész válogatott és a Ferencváros összecsapása jelentette az első gálát, talán maga Gabora János sem gondolta, hogy az évek során egyre rangosabb, országos ismertségű rendezvénnyel irányítja Salgótarjánra a focikedvelők figyelmét, és a jótékonysági gála bevételével esztendőről-esztendőre segíti a város oktatási-nevelési intézményeit.

Márpedig ez történt: túl azon, hogy ezeken a rendezvényeken a lelkes közönség láthatja az elmúlt évek, évtizedek kiválóságait, az eddig támogatásként adott összeg nagysága megközelíti a nyolcvanmillió forintot.

A Gabora gálák sorozata jelenséggé vált. Napjaink rohanó és elanyagiasodott világában olyan jelenséggé, ahol a sportolók nemes cél érdekében öltenek szerelést, s nem a prémiumért hajtanak, hanem azért, hogy segíthessenek, miközben kiváló játékintelligenciájukkal szórakoztatják a sportcsarnok és a televízió nézőit.

Salgótarján sportéletében fontos szerepet tölt be a Gabora gála. Az adott esztendő januárjának első rangos eseményére odafigyel az egész ország, s nem véletlenül, mert egy olyan esemény, melyet évtizedeken át életben tartanak, a szervezésben és a rendezésben is példa értékű.

A jövőben további erőt és egészséget kívánunk a főszervezőnek, Gabora Jánosnak, mert önkormányzatunk szeretné, ha a következő években, évtizedekben is Salgótarjánban köszönthetnénk a legendás labdarúgókat.

A 26. Gabora Gála csapatainak sportszerű küzdelmet, a szurkolóknak kellemes időtöltést kívánok!

FEKETE ZSOLT
Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere


 

Skuczi Nandor

Tisztelt Sportbarátok! Tisztelt Nógrádiak!

Mikor ezeket a sorokat írom a műsorfüzethez, december közepe van, még javában advent időszakában járunk. A készülődéssel vegyes várakozás ideje ez. Aztán következik a Szenteste beteljesülése, a Karácsony növekvő fénye, gyermekeink önfeledt kacaja, az ünnepi asztal ízei, végül egy nagy sóhajtás és máris új év van. És ekkor januárban a focit kedvelők népes tábora egy újabb négy hetes várakozásba kezd. Várja a Gabora-gálát. Már a huszonhatodikat.

Nem sokról hiányoztam. Most sem fogok. Hála János barátom gondos válogatásának, nagy ívű szervezőképességének januárban ismét el leszek kényeztetve. Az országból érkező csapatok mellett itt lesz legkedvesebb nemzeti klubom a Csallóközből, a DAC (bevallom Dunaszerdahelyen  gyakran megfordulok a meccseiken). Persze eljön a legnagyobb is, a Real Madrid.

Ilyenkor jön rá az ember, milyen fontos dolog is az ismertség, amelynek egykor feltétele volt a világszínvonalú tudás. Igen, Puskás Ferencről beszélek. Hiszen, ha nem lett volna Öcsi a madridiak Panchoja, nem valószínű, hogy a Real Madrid valamelyik csapata is ilyen sűrűn járna Magyarországra. A minap még az utánpótlás korosztályos csapatuk diadalmaskodott a Puskás Akadémián, most pedig már itt láthatjuk Salgótarjánban az Öregfiúkat. Csodálom János barátomat és barátait, ahogyan évről-évre, akadályt nem ismerve, nagy gonddal összehozzák ezt a januári közösségi élményt számunkra.

És köszönöm. Talán helyettünk, talán értünk is teszik. De ami a legfontosabb: teszik ezt a gyermekekért. Most a bátonyterenyei óvodásokért. Kérek mindenkit, aki teheti, támogassa ezt a célt.

Bízom benne, hogy eljön a nap, amikor Salgótarján megújult stadionjának zöld gyepére kifut a csapatunk, soraiban talán éppen azokkal, akiknek a javára szolgál ez a mostani Gabora-gála.

Jó szórakozást a felnőtteknek, nagy bevételt a gyerekeknek!        

Skuczi Nándor
a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke


PalasthyTamasKÖSZÖNTŐ

A 2017-es Gálát követően az a hír járta, hogy talán ez volt az utolsó, Gabora János nem szervez több gálát. Voltunk jó néhányan, akik valóban aggódtunk a Gáláért, mert negyed évszázad történelmi léptékkel mérve is embert próbáló időszak, és ez a 25-ik elég kerek szám volt ahhoz, hogy egy példátlanul hosszú sikeres történet végére pont kerüljön.

Mindezekhez képest most jön a Real Madrid nem kisebb világsztárokkal, mint Amavisca, Pavón és a többi világhíresség. Ezzel Jánosnak mintegy nyolc éves álma valósult meg. A rendezvény töretlen népszerűségét, sikerét mutatja, hogy hely és idő hiányában János több külföldi csapat jelentkezését nem tudta fogadni, ezért a következő évek kihívása az, hogy a Gálát hogyan fejlesszük tovább több naposra a programok még színesebbé tételével.

A világszínvonalú focin túl köreinkben lesz a legutóbbi szépségverseny győztese. Ismét halljuk Valaskó Ferencet énekelni, és János az idei Gálára is tartogat néhány meglepetést.

A Gálának egyre több támogatója van Salgótarján, Nógrád megye határán túl is. Kiemelném az SFM Managment Kft. tulajdonosainak a segítségét.

Köszönjük a Gabora Gála szponzorainak, minden résztvevőjének a támogatását, amely alapján János 2018-ban is meg tudja valósítani a Gála fő célkitűzését: a fiatalok támogatását.

Jó szórakozást, jó szurkolást kívánok mindenkinek.

DR. PALÁSTHY TAMÁS
TDM Turisztikai Desztináció Menedzsment elnök

 

 

 

 

Főtámogatók

Programok

© 2018 Gabora Gála